فهرست مطالب

Journal of English Language Pedagogy and Practice
Volume:9 Issue: 18, Spring - Summer 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/08/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فرزانه چنابی صفحات 1-24

    هدف ازاین پژوهش بررسی تاثیردرسکارهای تصمیمی وجورچین بر تقویت توانایی های شنیداری و گفتاری زبان اموزان ایرانی درسطح متوسط بود. بدین منظور از میان 75 زبان آموز دختر ایرانی 60 نفر به عنوان گروه همگون از نظر تیانایی زبانی بر اساس آزمون نلسون انتخاب شدند. جهت سنجش توانایی های شنیداری وگفتاری زبان اموزان قبل وبعد از اموزش ازبخش های شنیداری وگفتاری ازمون  PET استفاده شد. به منظور بررسی نقش درسکارهای جورچین وتصمیم گیری برتوانایی های شنیداری وگفتاری، شرکت کنندگان  به دوگروه ازمایشی A و B تقسیم شدند. گروه ازمایش A براساس درسکارتصمیم گیری وگروه ازمایش B براساس درس کارجورچین درمعرض اموزش مهارتهای شنیداری و گفتاری به مدت 12 جلسه 45 دقیقه ای قرارگرفتند. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات، امارتوصیفی واستنباطی محاسبه شد. نتایج نشان داد زبان اموزانی که درس کار شنیداری وگفتاری جورچین را تجربه کرده بودند بهتر از انهایی که براساس درس کار تصمیم گیری اموزش دیده بودند عمل کردند. یافته های این پژوهش ضمن تایید نقش آموزش درسکتر محور، موید نقش متمایز نوع درسکار در تقویت مطلوب مهارت زبانی مورد نظر می باشد.

    کلیدواژگان: نوع درسکار، درسکار تصمیمی، درسکار جورچینی، مهارتهای شنیداری و گفتاری
  • مسعود ذوقی صفحات 25-48
    مطالعه حاضر تلاشی برای بررسی اثربخشی یک روش آموزش خواندن به نام خواندن گروهی استراتژیکی اصلاحی - -MCSR در کاهش اضطراب خواندن ​​زبان آموزان متوسط زبان انگلیسی بود. بر اساس یک طرح پیش آزمون و پس آزمون، MCSR با 64زبان آموززبان انگلیسی در سطح متوسط ​​انجام شد. آنها با توجه به MCSR بیش از دو و نیم ماه آموزش خواندن EFL دریافت کردند . پرسشنامه ای به نام EFLRAI  در پیش آزمون و پس آزمونبه گروه ارایه شد. نتایج کمی نشان داد که دانش آموزان شرکت کننده دستاوردهای قابل توجهی در کاهش اضطراب خواندن را نشان داد ند. این مطالعه درک مارا نسبت به تاثیرگزاربودن روش MCSR  بیشتر کرده و همچنین تاثیر استفاده از استراتژیهایی مانند MCSR  را در غلبه بر مشکل بزرگ اضطراب خواندن در بین دانش آموزان EFL را شرح داد . معلمان توجهشان را از استفاده از روش های سنتی تدریس مهارت ضروری خواندن به روش های مدرن مانند MCSR تغیر دادند تا اضطراب و استرس دانش آموزانشان در خواندن را کاهش دهند.
    کلیدواژگان: اضطراب خواندن، آموزش استراتژی خواندن، یادگیری مشارکتی
  • سمیه افسری، داوود کوهی* صفحات 49-64
    این تحقیق به بررسی کمی و کارکردی اشاره به خود در پایان نامه های کارشناسی ارشد در علوم نرم می پردازد. یکی از اهداف مهم این تخقیق یافتن کارکرد اشاره به خود در در پایان نامه های کارشناسی ارشد در علوم نرم بود. بدین منظور، بیست پایان نامه کارشناسی ارشد در علوم نرم ، در چهار رشته ی دانشگاهی به طور تصادفی از کتابخانه های چهار دانشگاه طراز اول انتخاب شدند. در هر رشته دانشگاهی، پنج مورد در بازه ی زمانی هفت سال (2014-2007)  انتخاب شدند. این تحقیق، صرفا بخش مباحثه پایان نامه ها را مورد بررسی قرار داد. بررسی کمی این نوشته جات نشان داد که فراوانی انواع مختلف عناصر اشاره به خود، در علوم نرم کاملا متفاوت می باشد. میان این عناصر، ضمیر "من" با فراوانی 49 ، پر کاربردترین ضمیر اول شخص بود. همچنین این عناصر اشاره به خود، به طور کارکردی، براساس طبقه بندی نقش ضمایر شخصی در کلام  Tang and John(1999)، مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. یافته های تحقیق حاضر، از بعد کارکردی نشان داد که پر کاربردترین نقش کلامی عناصر اشاره به خود در این نوشته جاتRecounter of research process  وکمکاربردترین Originator بود.
    کلیدواژگان: عناصر میان فردی، پایان نامه های کارشناسی ارشد، فرا گفتمان، اشاره به خود، علوم نرم
  • سعیده آهنگری*، فاطمه محسنی صفحات 65-77
    مطالعه حاضر به بررسی تاثیر بالابردن میزان آگاهی از طریق آموزش راهکارهای فراشناختی (طرح ریزی کردن و خود مدیریت کردن) بر روی مهارت خواندن فراگیران ایرانی انگلیسی برای اهداف خاص پرداخت. شرکت کنندگان این تحقیق که دانشجویان مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی بویین زهرا بودند به دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل تقسیم شدند. هر یک از گروه ها شامل 21 دانشجو بود. در مرحله اول یک آزمون مهارت خواندن به عنوان پیش آزمون به هر سه گروه داده شد. در مرحله دوم دانشجویان در دو گروه آزمایشی در پنج جلسه از آموزش طرح ریزی کردن و خود مدیریت کردن براساس روش  CALLAبهره مند شدند در صورتیکه دانشجویان در گروه کنترل آموزشی ندیدند. در مرحله سوم پس از کامل شدن دوره آموزش یک آزمون مهارت خواندن به عنوان پس آزمون به آنها داده شد. براساس تحلیل داده ها دانشجویان در دو گروه آموزشی عملکرد بهتری نسبت به دانشجویان در گروه کنترل از خود نشان دادند. بنابراین نتیجه گیری می شود که آموزش راهکارهای فراشناختی (طرح ریزی کردن و خود مدیریت کردن) تاثیر و نقش بسزایی در مهارت خواندن دانشجویان داشت.
    کلیدواژگان: بالابردن میزان آگاهی، فراشناختی، راهکارهای مهارت خواندن، طرح ریزی کردن و خود مدیریت کردن، مهارت خواندن
  • توران آهور*، پردیس زعفرانی صفحات 78-98
    دراین تحقیق محتوایی با بکارگیری دیدگاه چند بعدی و تحلیل انتقادی بصری نماد های جنسیتی در سری کتابهای تاپ ناچ که  از پرکاربردترین کتابهای آموزش زبان انگلیسی در ایران میباشند، مورد بررسی قرارگرفته است.  برای این منظورشش تصویر از این کتاب ها انتخاب شده و از لحاظ حالت های معنایی "بازنمادی"، "تعاملی" و "ترکیب بندی" مورد تحلیل قرار گرفته اند. نتایج حاصله نشان داد که هیچ گونه پیش بینی قالبی و کلیشه ای در مورد جنسیت وجود ندارد و هر دو جنس مذکر و مونث عاملان اجتماعی در وضعیت برابری نشان داده شده اند. تحلیل انتقادی تصاویردر این تحقیق می تواند برای برنامه ریزان مواد آموزشی و نیزمسیولین انتخاب کتب  آموزشی بطور کلی و کتب آموزش زبان انگلیسی بطور خاص اهمیت داشته باشد
    کلیدواژگان: تحلیل انتقادی بصری، مواد آموزشی زبان انگلیسی، نمادهای جنسیتی، دیدگاه چند بعدی
  • حامد برجسته*، رضا واثقی، علی اصغر یوسفی آذرفام صفحات 99-117
    این مطالعه به بررسی روابط بین انگیزه ها، نگرش ها و فعالیت های آموزشی  خانگی والدین ایرانی به سوی دوزبانگی (فارسی وانگلیسی) می پردازد. به همین منظور،از 68 والدین زبان آموز جوان، خواسته شد که به پرسشنامه ای پاسخ دهند. لازم بذکر میباشد که هدف پرسشنامه مذکوربررسی نگرش ها، انگیزش،  و فعالیت های آموزشی  خانگی والدین به سوی دوزبانگی می باشد.  نتایج ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون خطی  داده ها نشان داد که والدین نگرش مثبت کلی، انگیزه یکپارچه٬ و روش های رسمی درفعالیت های آموزشی خانگی به کار می گیرند.علاوه بر این٬ یا فته ها نشان دادند که همبستگی مثبت معناداری بین نگرش ها، انگیزش  و فعالیت های آموزشی خانگی والدین وجود دارد. ولیکن٬ تحلیل رگرسیون خطی داده ها نسبت به متغیر های مربوطه نشان داد که فقط متغیر انگیزه بر پراکنش فعالیت های آموزشی خانگی تاثیر چشمگیری دارد. پیامدهای بدست آمده ازنتایج برای معلمان٬ سیاست گذاران، و توسعه دهندگان برنامه درسی بهمراه برخی پیشنهادات در این مطالعه فراهم شده است.
    کلیدواژگان: نگرش، دوزبانگی، فعالیت های آموزشی خانگی، والدین ایرانی، انگیزه
  • پریسا دفتری فرد*، آگوستین تریسان صفحات 118-142
    روند معمول در آموزش و ارزشیابی زبان دوم  براین است که میزان توانایی خواندن فراگیران را بر اساس نمره ی کل فراگیران زبان روی آزمون خواندن تعیین میکنند. بدین صورت که آیتم ها موجود در آزمونهای خواندن از نمرات یکسان برخوردار بوده و سوالات بارم بندی متفاوت ندارند.   این روند براساس این پیش فرض هست که ماهیت سوالات خواندن تک بعدی وبازنمایی پذیراست  و ماهیت تراکمی دارد به نحوی که بر اساس نمره ی کل دانشجو میتوان متوجه شد که چه سوالاتی را پاسخ داده است. اما تحقیقات بسیار کمی این نظریه را از طریق روش های تحلیل آماری روانسنجی مورد آزمایش قرار داده اند درحالیکه همواره این نظریه مورد بحث و انتقاد بوده است. در این تحقیق آزمون آیلتس ماژول C با 503 دانشجوی ایرانی برگزار شد که از نظر توانایی خواندن متفاوت بودند. دو مدل روانسنجی قطعی و احتمالی   تک بعدی  برای بررسی کردن خاصیت ماهیت تراکمی سوالات خواندن و درک مطلب آیلتس بکار رفت . نتایج نشان میدهد که داده ها در این تحقیق  از نظر مدل جبری مقیاس گاتمن، خاصیت بازنمایی پذیر  و یا ماهیت تراکمی ندارند در حالیکه از نظر مدل احتمالی راش داده ها تک بعدی به نظر میرسند. اما نکته ی مورد توجه این است که نتیجه ی Person Map نشان میدهد کهنظم و ترتیب قرار گرفتن آیتمها مطابق با انچه تیوری خواندن ادعا میکند و آنچه که به طور معمول بر اساس پیش فرض ماهیت تراکمی مقیاس گاتمن  در نمره دهی اجرا میشود نیست بنابراین این پیش فرض با توجه به نتایج Person Map تایید نمیشود.
    کلیدواژگان: مدل قطعی رواسنجی تک بعدی، مقیاس گاتمن، مقیاس تراکمی، مدل راش، خواندن و درک مطلب
  • مرضیه ابراهیمی صفحات 143-157
    عوامل عاطفی، به عنوان مهمترین عوامل درمطالعات یادگیری زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم و به عنوان زبان خارجی به شمار می آیند. این عوامل موثر عبارتند از انگیزه، اعتماد به نفس، اضطراب و غیره. تحقیق و پژوهش در ویژگی های یادگیرندگان برای بیش از یک قرن در جریان بوده است. در ادامه این مطالعات ، مطالعه پژوهش حاضر ، تلاش در کاوش نوع شخصیت و انگیزه زبان آموزان ایرانی دارد. در این مطالعه، نوع شخصیت و انگیزه دانشجویان با استفاده از شاخص Myers- Briggs  و پرسشنامه انگیزه  "لین"مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور، 60 زبان آموز از یکی از موسسات زبان در مشهد- ایران به عنوان شرکت کنندگان در این مطالعه انتخاب شدند. با توزیع دو ابزار در میان یادگیرندگان زبان خارجی و با توجه به نمرات ترم گذشته آنها اطلاعات گردآوری و با استفاده از نرم افزار SPSS  آنالیز شد. نتایج تحلیل همبستگی رابطه معنی داری بین انگیزه، شخصیت و موفقیت دانش آموزان نشان داد..از تحلیل رگرسیون چندگانه نیز برای بررسی قدرت ارتباط بین متغیرها استفاده شد که در میان این عوامل عاطفی، نوع شخصیت به عنوان بهترین پیش بینی کننده موفقیت دانش آموز تشخیص داده شد. کاربردهای آموزشی و پیشنهادات برای تحقیقات آتی نیز در تحقیق ارایه شده است.
    کلیدواژگان: عوامل عاطفی، انگیزه، انواع شخصیت، موفقیت دانش آموزان
  • پروانه کارکیا صفحات 158-182
    هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر خلاصه نویسی بر دانش بلاغی دانشجویان دوره کارشناسی میباشد. سی دانشجوی خانم در رشته ادبیات انگلیسی دانشگاه الزهرا در این بررسی شرکت نموده اند. آموزشهای نوشتاری شامل دو مرحله بوده است که هر یک به مدت چهار هفته به طول انجامید. دانشجویان بر اساس مدل "اس" به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم گردیده وآموزشهایی مبنی بر گونه نوشتاری و رویکرد مبنی بر فرآیند دریافت کردند. گروه آزمون در طول مرحله اول خلاصه نویسی با آموزشهای ساختاری و در طول مرحله دوم آموزش رویکرد مبنی بر فرآیند دریافت کردند لکن گروه شاهد فقط در طول مرحله دوم آموزش مبنی بر فرآیند دریافت نمودند. سوالات تحقیق پس آزمون دو مورد بود که آیا خلاصه نویسی با آموزشهای ساختاری دانش بلاغی دانشجویان را بهبود میبخشد و اینکه چگونه دانش بلاغی دانشجویان وقتی آموزشهای ساختاری به عنوان ابزار جانبی رویکرد مبنی بر فرآیند استفاده میشوند افزایش می یابد. به منظور جمع آوری اطلاعات مورد نیاز جهت پاسخگویی به دو سوال تحقیقی ذکر شده ابزارهایی نظیر فرم ارزیابی برگرفته از طرح هیتون 1988و روش تجزیه تحلیل کمی متن برگرفته از مدل "اسکات"1996 بکار گرفته شده اند. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از روش آماری " تی تست" نشان داد که خلاصه نویسی با آموزشهای ساختاری ، دانش بلاغی دانشجویان را در محتوا ،سازمان دهی، استفاده درست از زبان و پیچیدگی ساختاری افزایش میدهد.همچنین یافته های این بررسی بیانگر این مطلب بوده است که رویکرد مبنی بر فرآیند و گونه نوشتاری می توانند به عنوان روش های مکمل هم مورد استفاده قرار گرفته و خلاصه نویسی با آموزشهای ساختاری می توانند به عنوان ابزار جانبی رویکرد مبنی بر فرآیند استفاده شوند.
    کلیدواژگان: خلاصه نویسی . دانشجویان زبان خارجی . دانش بلاغی. رویکرد مبنی برگونه نوشتاری . رویکرد مبنی برفرایند
  • الهام صدیقی*، نسرین حدیدی تمجید صفحات 183-196

    هدف از انجام این تحقیق بررسی رابطه کاربرد استراتژیهاییادگیری لغات و خودگردانی بین زبان آموزان ایرانیزبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی با توجه به جنسیت بود. بدین منظور از تعداد 82 (39 مرد و43 زن) دانشجوی سال دوم و سوم رشته آموزش زبان انگلیسی که حداقل 45 واحد درسی را دردانشگاه آزاد تبریز، ایران گذرانده بودند، خواسته شد تا با پر کردن پرسشنامه خودگردانی و پرسشنامه استراتژی های یادگیری لغات در این مطالعه شرکت کنند. پس از کنار گذاشتن پرسشنامه های ناقص، 70 پرسشنامه قابل قبول در تحلیل آماری مورد استفاده قرار گرفت. تجزیه و تحلیل همبستگی، رابطه مثبت و معناداری را بین کاربرد استراتژی های یادگیری لغات زبان آموزان زبان انگلیسی بعنوان زبان خارجی و خودگردانی آنان، هم برای مردان و هم برای زنان نشان داد. این یافته ها میتواند برخی از مضامین آموزشی را برای آموزگاران در بر داشته باشد.

    کلیدواژگان: خود گردانی، استراتژیهای یادگیری لغات
|
  • GholamReza Abbasian *, Farzaneh Chenabi Pages 1-24

    Task-based language Teaching (TBLT) has occupied the pertinent literature for some long years. However, the role of specific task type in developing specific skill type seems to be amongst the intact issues in the literature. To shed more light on this issue, the present study was conducted to compare the effect of jigsaw and decision-making tasks on improving listening and speaking abilities of EFL learners. To this end, 75 female Iranian EFL learners, assumed homogenous based on their performance on the Nelson Test, were employed as the participants. Their listening and speaking abilities were also measured both before and after the treatment based on the listening and speaking subtests of the PET. Then, they were assigned to two groups of experimental A and B. The experimental group A received decision-making-based listening and speaking instruction for 12 sessions of 45 minutes, and the experimental group B received jigsaw-based listening and speaking instruction. In order to analyze the data, descriptive statistics and multiple inferential statistical analyses were conducted. The results revealed that those participants who experienced jigsaw listening and speaking tasks outperformed those who received decision-making-based instruction. The findings, then, bear certain theoretical implications for stakeholders.

    Keywords: task types, decision-making task, jigsaw task, listening, speaking skills
  • Shabnam Abbasnezhad *, Masoud Zoghi Pages 25-48
    The present study was an attempt to investigate the effectiveness of reading instructional approach called MCSR- Modified Collaborative Strategic Reading on reducing intermediate EFL learner's reading anxiety. Based on a pretest-posttest design, MCSR was implemented with 64 EFL learners at intermediate level. They received EFL reading instruction according to MCSR over two and a half months. A questionnaire called English as a Foreign Language Reading Anxiety Inventory EFLRAI was group-administered atthepretest and the posttest. Quantitative results indicated that participating students demonstrated significant gains in reducing reading anxiety. This study highlighted our understanding by considering the effectiveness of MCSR program and also it elaborated the effects of using strategies like MCSR in overcoming the big problem of reading anxiety among EFL learners as non-native students. And teachers changed the focus of attention from using traditional methods for teaching the essential skill of reading to modern programs like MCSR in order to remove their students' anxiety and stress in reading.
    Keywords: Reading anxiety, reading strategy instruction, Cooperative learning
  • Somaye Afsari, Davud Kuhi * Pages 49-64
    This study is a quantitative and functional corpus-based study of self-mention in soft science Master theses. One important purpose of this study was to find out the functions of self-mention in soft science Master theses. For this purpose, 20 soft science Master theses in four disciplines (Applied linguistics, Psychology, Geography, and Political sciences), were randomly selected out of the library of four American universities. Five Master theses were selected in each discipline, in a period of seven years (2007-2014). The present study analyzed only  the discussion section of these Master theses. The quantitative analysis of the corpus showed that the frequency of the various forms of self-mention in soft science Master theses is quite different. Among the analyzed resources, “I” with the frequency of 49 was the most frequently used first person pronouns. Based on Tang and John’s (1999) taxonomy of the discourse roles of personal pronouns, self- mentions were functionally analyzed. The findings of the functional dimension of the present study showed that the most frequent discoursal role of self-mentions in the corpus was the recounter of research process, whereas the least frequent role was originator.
    Keywords: interpersonal resource, master thesis, Metadiscourse, self-mention, soft science
  • Saeide Ahangari *, Fatemeh Mohseni Pages 65-77
    The present study was an attempt to investigate the effect of meta-cognitive strategy (planning, self-monitoring) awareness raising instruction on reading comprehension of Iranian ESP learners. Participants of three groups each comprising of 21 Iranian male students studying “Civil Engineering” in “Islamic Azad University of Buin Zahra” were selected and assigned to three groups: two experimental groups (group A, and B) and one control group (group C). To meet the aim of the study, two reading comprehension tests were administered to the participants in three groups. In the first phase, a reading comprehension was administered as a pre-test. In the second phase, two experimental groups received five sessions of instruction on planning and self-monitoring awareness raising strategies on the Cognitive Academic Language Learning Approach (CALLA) and control group received no training. In the third phase, after completion of the instruction, a reading comprehension test as a post-test was administered to the groups. The findings indicated that the participants in two experimental groups outperformed the control group in the post-test of reading comprehension. It is concluded that the instruction of planning and self-monitoring metacognitive strategies as learning aids can lead to the improvement of students’ reading comprehension performance.
    Keywords: awareness-raising, Metacognitive, reading strategy, Planning, self-monitoring, reading comprehension
  • Touran Ahour *, Pardis Zaferani Pages 78-98
    This content analysis study, employing a multimodal perspective and critical visual analysis, set out to analyze gender representations in Top Notch series, one of the highly used ELT textbooks in Iran. For this purpose, six images were selected from these series and analyzed in terms of ‘representational’, ‘interactive’ and ‘compositional’ modes of meanings. The result indicated that there are no stereotypical predictions of any genders, and that both female and male social actors were represented on an equal footing. The corollary of this critical image analysis was the implications which are of vital importance for material developers as well as those responsible for choosing language teaching in general and ELT materials in particular.
    Keywords: critical visual analysis, ELT materials, Gender representation, multimodal perspective
  • Hamed Barjasteh *, Reza Vaseghi, Aliasghar Yousefi Azarfam Pages 99-117
    This study embarks upon uncovering the probable relationships between Iranian parents’ attitudes, motivations, and home literacy practices (HLP) towards bilingualism, Persian and English. To undertake the study, sixty-eight parents of young language learners (YLLs) were asked to fill up a survey questionnaire. The questionnaire aimed to uncover parental attitudes, motivation, and the types of HLP towards bilingualism. The results of Pearson correlation and multiple linear regression analysis indicated that parents espoused positive holistic attitudes, integrative motivation, and formal practices in HLP towards bilingualism. The findings also revealed that there was positive relationship between parental attitudes, motivation and HLP. The multiple regression analysis for the corresponding variables revealed that only motivations predict the variance in the home literacy practices. Implications for teachers, policy makers, and curriculum developers along with some suggestions are provided.
    Keywords: attitudes, Bilingualism, home literacy practices, Iranian parents, motivations
  • Parisa Daftarifard *, Agustin Tristán Pages 118-142
    In English as a Second Language Teaching and Testing situations, it is common to infer about learners’ reading ability based on his or her total score on a reading test. This assumes the unidimensional and reproducible nature of reading items. However, few researches have been conducted to probe the issue through psychometric analyses. In the present study, the IELTS exemplar module C (1994) was administered to 503 Iranian students of various reading comprehension ability levels. Both the deterministic and probabilistic psychometric models of unidimensionality were employed to examine the plausible existence of implicational scaling among reading items in the mentioned reading test. Based on the results, it was concluded that the reading data in this study did not show a deterministic unidimensional scale (Guttman scaling); rather, it revealed a probabilistic one (Rasch model). As the person map of the measures failed to show a meaningful hierarchical order for the items, these results call into question the assumption of implicational scaling that is normally practiced in scoring reading items. In English as a Second Language Teaching and Testing situations, it is common to infer about learners’ reading ability based on his or her total score on a reading test. This assumes the unidimensional and reproducible nature of reading items. However, few researches have been conducted to probe the issue through psychometric analyses. In the present study, the IELTS exemplar module C (1994) was administered to 503 Iranian students of various reading comprehension ability levels. Both the deterministic and probabilistic psychometric models of unidimensionality were employed to examine the plausible existence of implicational scaling among reading items in the mentioned reading test. Based on the results, it was concluded that the reading data in this study did not show a deterministic unidimensional scale (Guttman scaling); rather, it revealed a probabilistic one (Rasch model). As the person map of the measures failed to show a meaningful hierarchical order for the items, these results call into question the assumption of implicational scaling that is normally practiced in scoring reading items.
    Keywords: deterministic model of unidimentionality, Guttman scaling, implicational scaling, Rasch model, reading comprehension
  • Marzieh Ebrahimi, Mohammad Heidarypur * Pages 143-157
    Affective factors are the most important factors in SLA and EFL studies. These factors include motivation, self-confidence, anxiety, etc. Researches on learners’ characteristics have been investigated for over a century. In the same vein, the present research, strived at exploring Iranian’s EFL learners personality types and motivation. In the article, the personality types and motivation of students were examined using Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) and motivation questionnaire of Laine. For this purpose, 60 EFL students from one of the language institutions Mashhad (located in Iran) were chosen as  the participants of this study. Through two instruments and considering the participants’ previous semester scores, the data were gathered and analyzed by means of SPSS software. The correctional analyses revealed a significant relationship among motivation, personality and students’ success. Multiple regression analysis was also conducted to examine the strength of the relationship among the variables. Among the affective factors, personality type was found to be the best predictor of students’ success. The study provides some pedagogical implications and suggestions for future research.
    Keywords: affective factors, motivation, personality types, student’s success
  • Maryam Karimpour *, Parvaneh Karkia Pages 158-182
    This study aimed at investigating the impact of writing on Iranian EFL college students’ rhetorical organization. Thirty Iranian female undergraduate students majoring in English at Al-zahra University participated in the current study. The writing instructions included two stages, each lasting for four weeks. The participants were assigned to a control group and an experimental group according to an “S” model and received writing instructions based on genre and process approaches. The experimental group received writing instruction on text structure designed according to descriptive genre for the first four weeks, followed by the instruction on the process approach for the second four weeks. However, the control group received the process writing instruction only during the second stage. The research questions focused on whether summary writing with instructions on text structure improves students’ rhetorical organization or not. Also, the study sought to find out how students’ rhetorical organization improves when instructions on text structure are used as a supplementary tool to the process approach. The design of the study was quasi experimental. The findings revealed that summary writing with instructions on text structure helps students have better performances in rhetorical organization, concerning content, organization, language use, and syntactic complexity. Also, the obtained results indicated that genre and process approaches can be complementary, and summary writing with instructions on text structure can be used as a supplementary tool to the process approach.
    Keywords: summary writing, EFL college students, rhetorical organization, genre based approach, process approach
  • Elham Sedighi *, Nasrin Hadidi Tamjid Pages 183-196

    The purpose of the present study was to investigate the relationship between Iranian EFL learners’ use of vocabulary learning strategies and their autonomy with a focus on the gender. To meet this objective, 82(39 males and 43 females) sophomore and junior students majoring in English Language Teaching who had passed at least 45 credits at Tabriz Azad University, in Iran were asked to take part in the study by filling the questionnaires on learner autonomy (LAQ) and vocabulary learning strategies (VLSQ). After discarding incomplete questionnaires, 70 acceptable cases were used in the statistical analysis. Correlation analysis indicated a statistically significant and positive relationship between Iranian EFL learners’ use of vocabulary learning strategies and their autonomy for both male and female students. The findings can have some pedagogical implications for teachers.

    Keywords: learner autonomy, vocabulary learning strategies